Ege’nin ‘süper’leri..

Uğur Soylu Evo 9'u ile 7'nci durumda

Uğur Soylu Evo 9’u ile 7’nci durumda

Ege Rallisi’nde ikinci gün, ulusal ve historiclerin yanı sıra mahallilerinde kaımıyla tam tekmil sahne almaya hazırlanıyor. Mevsim normallerinin üzerinde soğuk bir İzmir gecesinden sonra İnciraltı’ndaki servis alanı güneşin kendini göstermesi ile birlikte hareketlenmeye başladı. Servisler çadır açarken, etap görevlileri erkenden yola düştüler. Rallinin ilk günü özellikle yağmurda geçilen ilk özel etapta spin atanlar kadar günün dört etabında sorun yaşayarak süper rally ile ikinci güne başlayacak olanlar da dikkat çekti.

Pegasus Racing pilotu Fatih Kara’ya liderliğe bedel olan Beyler etabındaki yağmur, İstanbullu rallicilerden Uğur Soylu’ya da zor anlar yaşattı. Etapta yağmura yakalandıklarında, köy çıkışından sonra ıslak asfaltta 140 km süratle giderken Evo’su spine kaçan Soylu, yamaca dokunmakla ucuz kurtuldu ama bu arada aktifi bozuldu ve şanzıman kulağını kopardı. Günün kalan üç etabını da sorunlu geçen Soylu günü 7’nci sırada tamamlayabildi.

Rallide ilk gün yaşadıkları sorunlar nedeniyle beş ekip ikinci gün süper ralli ile parkura döndüler. İstanbullu Hakkı Ağaoğlu (Evo 9), Antalyalı Sabri Ünver (Subaru), Ankaralı Nebil Erbil (Evo 9), Bursalı Murat Soyçopur (Punto S1600) ve İstanbullu Kerim Tar (Fiesta ST) gün sonunda süper rally talebinde bulunup üç saatlik servis sürecinde araçlarının sorunlarını giderdiler ve bugün yeniden parkura dönme fırsatını buldular. Ege Rallisi’nde bugün üç farklı etap ikişer kez geçilecek ve ralli saat 16 itibariyle İnciraltı’ndaki servis alanında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top