Düzce’de ilk günün birincisi, Akkafa kardeşler..

6785-SAFRAN-CANER-AKKAFA

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Düzce’de ilk gün, İstanbullu genç şampiyon Caner Akkafa’nın liderliğinde tamamlandı. Kaynaşlı’daki dere yatağında tek özel etabın üç kez geçildiği ilk gün, yarışçısı da, seyircisi de, kameraları da adeta ‘suya’ doydu! Derenin ‘derince, kısımlarındaki kapılardan her geçişlerinde yarıya kadar suya giren araçlarında yarışçıların bir çoğu ıslak tulumları içinde günü tamamlarken, dere kenarlarında sıralanan Düzceliler araçların suyla ahengini keyifli izlediler, kameralar ise gün boyu yine araçların ‘martı’ figürlerini fotoğraflayıp kayıt ettiler. Gün sonunda yorgun ve ıslak düşen yarışçılar yaşadıkları zorlu rekabetten dolayı keyifli, onları zevkle izleyen seyirciler görsel ziyafetten yana doygun, birbirinden güzel enstantaneleri kayıt eden medya ise mutlu bir şekilde günü tamamladılar.

Huma brandingli araçlarıyla Caner – Malik Akkafa kardeşler, üç etabın ikisinde 1’nci, üçüncü etapta ise 6’ncı olarak toplamda 49 puan kazanarak şampiyonada liderlik yolunda önemli bir adım attılar. Andoff’un Giresunlu yarışçısı Ufuk Bekdemir, şampiyona lideri olarak geldiği Düzce’de ilk gün üçüncü etapta 1’nci olmasına karşın, gün sonunda 6’ncılıkta kaldı. Sezona ara verdiğini açıklayan Ümit Güvendik’in Mitsubishi’si ile yarışa katılan Andoff eski yöneticilerinden Himmet Şengül, Sakaryalı Levent Arı ile birlikte ilk gün sonunda 39’ar puanla 2’nciliğe ortak olurken, Andofflu yarışçılardan Ankaralı Yunus Ayhan ve Tarsuslu İsa Ataman ise 32’şer puanla 3’ncülüğü paylaştılar.

Yunus Ayhan ilk etapta takla atıp bu etaptan sıfır puanla çıkabilirken, Sinoff’lu Cevdet Bülent Durdu da yine ilk etapta takla attı, kırılan rot kolu nedeniyle diğer iki etaba giremedi ve ilk günü puansız tamamladı. Yarış sırasında önlerindeki araçların sıçrattığı taşlarla aracının ön camı hasar gören Himmet Şengül için, Mitsubishi’nin sahibi Ümit Güvendik’in Ankara’dan getirdiği yedek cam kapalı park öncesi araca takıldı. Yine ön camı üç ayrı kez öndeki yarışçıların attığı taşlardan ciddi hasarlar gören Ufuk Bekdemir’in Mitsubishi’sine de gün sonu servisinde yeni cam takıldı. Bekdemir, ikinci etapta da yerinden çıkan kutup başı nedeniyle çok zaman kaybetti ve bu etabı puansız kapadı. Andofflu Serkan Sarıkaya ise üçüncü etapta rot problemi yaşadı ve etaptan sıfır puanla çıkmasına karşın ilk iki etaptan topladığı 24 puanla 9’ncu sıraya yerleşti, Aracını kapalı parka çektikten sonra, başka bir yarışçının servisinden sıfır rot bulan sarıkaya’nın gün sonunda keyfi yerine geldi. Yeni rot, ikinci gün sabah servisinde araca takılacak.

30 Aracın start aldığı Düzce’de oyun ve mahalli yarışlardan sonra bu yıl ilk kez düzenlenen ulusal mücadelede, organizatör kulüp Dosod’a desteğini esirgemeyen Ankara Offroad Kulübü, başkanları Muharrem Çelik ve yönetim kurulunu üyeleri ile birlikte, Andofflu yarışçılar ve yarışı izlemek kadar birlikteliklerine güç katmak adına hafta sonunu Düzce’de geçirmek üzere kente gelen Andoff üyeleri, cumartesi gecesi Binef At Kulübü’nde 170 kişi katılımlı bir yemekte biraraya gelip, adeta Düzce’ye çıkartma yaptılar. İlk günün değerlendirildiği sohbetler gecenin geç saatlerine kadar sürerken, ertesi gün mücadeleye devam edecek yarışçıların erken ayrıldıkları gece diğer misafirlerce yeni günün ilk dakikalarına taşındı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Düzce

image

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top