Berkay’ın şanssız hafta sonu

Berkay Besler, bu sezon da Avrupa'da mücadeleyi sürdürüyor

Berkay Besler, bu sezon da Avrupa’da mücadeleyi sürdürüyor

15 yaşindaki başarılı milli karting sporcumuz Berkay Besler, geçtiğimiz hafta sonu Euromax 1. ayak yarışları için Belçika’nın Genk pistinde idi. Antreman seanslarında başarılı dereceler yapan Berkay, sıralama turlarını binde 2’lik zaman farkı ile grubunda 3., genelde ise 5. sirada tamamladı.

Ön eleme yarışlarında bir yedincilik ve bir ikincilik alınırken, diger yarışta yarış dışı kalınca, podyum hedefi altüst oldu. Ceza puanları sonucu 21. Sıradan pre-final’de start alma hakkı kazanan sporcumuzun, her şeye rağmen güveni tam idi. Pre-final startinda şanssızlık Berkay’ın peşini bırakmadı ve arka tamponu uzerinden eksozuna kadar çıkan rakibi yüzünden 34’ncü sıraya düşen Berkay, 9 tur içinde 15 kişiyi geride birakarak 19’ncu sırada finiş gördü.

Final yarışında 3 tur içinde 11’nci sıraya çıkan milli sporcumuz, peşpeşe en iyi tur zamanlarını yapmasına rağmen önğnde kaza yapan gruba takılınca, 26’ncılığa gerileyip ,tekrar yaptığı ataklar ile final yarışını 13’ncü sırada bitirdi. Yarış sonrası komiserlerin incelemesinde rakibi ile girdiği mücadele sebebi ile Berkay hafta sonundan derecesiz ayrılmış oldu. Podyum hedefine ulaşacak sürat ve dereceye sahip olmasına rağmen, yarışta şansı yaver gitmeyen Berkay, bir sonraki yarışın hazırlıklarına başladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top