Ayhan Germirli pist sezonunu çifte zafer ile açtı!

Ayhan Germirli, kupayı kızı Derel ile birlikte aldı

Ayhan Germirli, kupayı kızı Derel ile birlikte aldı

Loft Oil T-Max pilotu Ayhan Germirli, Türkiye Pist Şampiyonası’na hızlı başladı. İzmir Park pistinde yapılan sezonun ilk iki yarışında yeni aracı M3 ile iki kez birincilik kupalarını kaldıran Germirli, bu sezon hedefi olarak belirlediği maxi grupta şampiyonluk için önemli puanlar kazandı. Gün boyu süper ve maxi gruplarda ikişer yarışla ısınan İzmir Park, güneşli bir İzmir pazarı için Pınarbaşı’nı tercih edenleri fazlasıyla memnun etti.

Maxi grupta Porsche’lara karşı tek M3 ile piste çıkan Ayhan Germirli, tahtına göz koyduğu son şampiyon Ümit Ülkü’nün ilk yarışın henüz ilk turlarında mekanik sorun yaşayarak pit’e girmesi ve yarışa geri dönememesi üzerine oldukça rahat bir yarış çıkardı. 20 Turluk mücadelenin büyük kısmında açık ara, sonlara doğru ise yarım tura çıkan farkla pistte dönen Ayhan Germirli, en yakın rakibinin 11.2 saniye önünde ve 19.09.415’lik toplam zamanla damalıyı ilk gören isim oldu ve sezonun ilk birinciliğini kazandı. Germirli’nin ilk yarıştaki en iyi zamanı 54.966 olarak kaydedildi.

İkinci yarış öncesi Ülkü’nün Porsche’si üzerine yoğunlaşan mekanikerleri sorun gidermeyi starta kadar yetiştiremeyince, ikinci yarışta 5 Porsche karşı Germirli’nin M3’ü ters sıralama ile arkadan kalktı. Ancak ilk tur tamamlandığında dört rakibini ardında alan Ayhan Germirli, ikinci turda da diğer rakibini geçip liderliği ele aldı.

Yarışta ikinci olan Galip Atar’ın Porsche’sinin arkadan temasları sonucu zor anlar yaşayan ve bunu yarış sonrası açıkça dile getirip eleştiren Ayhan Germirli, 20 turluk ikinci yarışı da en yakım rakibinin 4.18 saniye önünde ve toplamda 19.22.934’lük zamanı ile yine birinci sırada tamamladı ve aynı gün içinde ikinci kez damalının altından geçen ilk isim oldu. Maxi grubun ikinci yarışında 5 otomobil finiş görebildi.

7 Yarışmacının mücadele ettiği süper grupta ise Levent Kocabıyık birincilikleri rakiplerine bırakmadı, İbrahim Okyay her iki yarışta da ikinci olurken, ilk yarışta Muhammed Ali Ülkü’nün yer aldığı üçüncülük kürsüsüne ikinci yarışta Ahmet Mutlubay çıktı. Türkiye Pist Şampiyonası 1-2’nci yarışların kupaları yarış sonrası pit alanında dağıtıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

140406-pist-izmir-germirli

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top