Rally34 için seyirci klavuzu

140311-rally34-map

Tosfed Ralli Kupası’nın ilk randevusu olan Rally 34 için geri sayım sürerken, mahalli yarışın seyirci klavuzu da açıklandı. Buna göre, iki özel etabın start ve finiş ile seyirci noktalarına ulaşımlar için aşağıdaki notlara bakılmasında fayda bulunuyor..

Volkan  Işık  Akademi (Start ) : İstanbul istikametinden Şile otoyolu üzerinden gelindiğinde  Ahmetli kavşağı ndaki büyük ışıklardan devam edilir. Y aklaşık 4,2 km devam edildikten sonra yol kendiliğinden sağa doğru dönecek. Repkon tabelasından sola yukarı devam edilerek yaklaşık 1  Km  sonra Çayırbaşı köyüne gelinir. Çayırbaşı  köyü içindeki çataldan sağa Teke, Yeniköy istikametine devam edilerek , yaklaşık  600 metre sonra etabın startına ulaşılır.

Volkan Işık Akademi (Yeniköy Köy İçi): Yarışın en güzel seyir noktası. Köye  çıkan asfalt yada toprak başka bir yol bulunmadığı için  özel etap yarış için trafiğe kapat ılmadan önce içeri girilmelidir. Etaplar start saatinden 45 dk önce trafiğe kapatılacak.

Volkan Işık Akademi (Stop): İstinbul istikametinden Şile otoyolu üzerinden gelindiğinde  Ahmetli kavşağı ndaki büyük ışıklardan devam edilir. Işıklardan 350 mt sonra sağa İmrendere Ovacık istikametine sağa sapılır. 440 metre sonra sapaktan sola İmrendere, Ovacık isti kametine tekrar sapılır. Sırası ile imrendere ve ovacık köyl eri geçilir. Ovacık köyünden yaklaşık 5 km sonra solda etabın stop noktasını görebilirsiniz.

Sparco (Start): Volkan Işık Akademi etabının stop  noktasından düz  devam edilir. Y aklaşık 1,5 km sonra Teke köyüne gelinir. Teke köyü içinde Jandarma karakolunu geçer geçmez, sağa dönülür. Yaklaşık 1,9 km sonra Yenidereli, Darlık, Tuzla sapağından sağa dönülerek yaklaşık 600 metre sonra etabın startına ulaşılır.

Sparco (Ara nokta): Etabın en güzel seyir noktalarından biri. Sparco etabının start noktasında sağa toprak yoldan yaklaşık 1 km sonra solda seyirc noktasına ulaşabilirsiniz.

Sparco  (Stop  / Yeni Darlık köyü mezarlık ): Bu noktaya iki türlü ulaşım bulunmakta. Etabın start noktasında sağdaki toprak yoldan yaklaşık 7,5 km devam edilir. Derin bir vadi içine gelindiğinde soldaki toprak yola dönülerek 1,5  km sonra etabın finiş noktasına ulaşılır. Bu toprak yol biraz bozu k olduğundan ancak 4×4 araçlar ile gidilmesi tavsiye edilir.  Bir diğer ulaşım ise Ulupelit köyü üzerinden Yenidarlık köyü  istikametine doğrudur.

Son 70 haber

2 Yorum - “Rally34 için seyirci klavuzu”

  1. Fatih ESENLIK

    Yol tariflerinin çıktısı alınabilir veya kopyalanabilir olması gerekmez miydi?

  2. Fatih ESENLIK

    birde etap start zamanlarını nereden bulabiliriz?

Yoruma kapalı

Go To Top