İstanbul Rallisi start aldı!

131215-istralli-kuvvet

Sezonun son rallisi ‘İstanbul’, Pendik’ten verilen startla başladı. Dört kategoride toplam 43 otomobil Pendik Pazar yerinden aldıkları startla şehrin kuzeyindeki üç farklı özel etapta zamana karşı yarışmak için parkura çıktılar. Rallinin ilk ayağı öğle saatlerinde tamamlandı ve geçilen ilk üç etapta en iyi zamanları yapan Murat Bostancı toplamda 43,7 saniye farkla gün ortası servisine lider olarak geri döndü.

Takım arkadaşı Yağız Avcı, ilk etapta spin atıp 25 saniye kaybetti ve 5’nciliğe geriledi, ancak ikinci etapta ikinciliğe yerleşti. Opar Olio sponsorlu Grande Punto S2000’i ile Fatih Kara üçüncü etapta Uğur Soylu’yu yerinden etti ve liderin 49 saniye ardından ilk ayağı 3’ncü sırada tamamladı. İlk etapta 2’nci zamanı yapan Soylu ise servise 4’ncü olarak geri döndü.

Hafta boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle parkurun kaygan karakterde olması ilk ayakta bir çok yarışçıya zor anlar yaşattı. İsabeyli Belediye Başkanı rallici Kuvvet Erim (üstte), Punto S1600 ile ilk etapta spin atıp sağ önden yamaca vurdu. Kaporta hasarlı Punto’su ile Erim, zaman kaybwttiği etabı ve ilk ayağı tamamladı. Kaygan parkurda yol dışına kaçan bayan Rallici Serpil Pak ise O’nun kadar şanslı değildi ve yarışı bırakmak zorunda kaldı.

İlk ayakta bırakan diğer bir isim ise, historic yarışçılarından Yaman Besen oldu ve Ford Anglia’sı mekanik sorun çıkardı. Historic’te ilk ayak sonunda Engin Kap lider olarak Pendik’e geri döndü. İstanbul Rallisi öğleden sonra aynı etapların ikinci geçişleri ile tamamlanacak. Finiş saat 15.30’da yine Pendik’te gerçekleşecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top