208 T16 Pikes Peak?a çifte ödül!

131213-pejo-peak-1

Dünyanın en önemli tırmanma yarışında kronometreleri alt üst ederek rekor kırdıktan 5 ay sonra, 208 T16 Pikes Peak iki uluslararası ödül alarak yeniden onurlandırıldı. 208 T16 Pikes Peak Autosport dergisi tarafından ‘Yılın Ralli Otomobili’ ve Top Gear dergisi tarafından da ‘Yılın Yarış Otomobili’ ödülüne layık görüldü.

Peugeot 208 T16 Pikes Peak ile Sébastien Loeb tarafından 30 Haziran tarihinde kaydedilen 8?13??878 süre ve kırılan rekor herkesin dikkatini çekti. Çarpıcı boyutlar, 875kg/875 beygir olan müthiş bir güç ağırlık oranı, Formula 1 araçlarınınkine yakın hatta daha yüksek performanslar.

131213-pejo-peak-3-225Ve bunları hepsi Vélizy atölyelerinde sadece 4 ayda tamamlandı. Peugeot Sport?un bu inanılmaz meydan okuması ve bu performans otomobil sporlarıyla ilgili hatta ilgisiz hiçbir izleyicinin gözünden kaçmadı.

Böylece, uluslararası otomobil sporlarının bütün elit tabakasının katılımıyla düzenlenen İngiliz Autosport Grubu?nun yıllık töreninde 208 T16 Pikes Peak ‘Yılın Ralli Otomobili’ ödülünü aldı.

Bir kaç gün sonra, bu kez büyük Top Gear Awards ödülleri gecesinde, Peugeot bu kez ‘Yılın Yarış Otomobili’ ödülüyle yeniden onurlandırıldı. Bu ödülün de kesinlikle dünyada en çok gıpta edilen ödüllerden biri olduğu biliniyor!

Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin, “Bu iki ödülden dolayı şüphesiz son derece onurlandık ve büyük gurur duyduk” dedi ve ekledi; “Haziran ayında Pikes Peak?te, istisnai bir şeyler yaşamakta olduğumuzu zaten biliyorduk. Bunun medyatik geri dönüşleri ve iç ve dış çevrelerde yarattığı hayranlık bunu bize teyit etti. Büyük heyecan duyuyoruz ve bu başarıya ruh ve yüreklerini veren bütün bir ekibin çalışmasının ödüllendirildiği bu anların tadını çıkarıyoruz.”

131213-pejo-peak-2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top