Hitit, ‘zor’ bitti!

131124-hitit-fkara

Antalya’da gerçekleştirilen sezon altıncı randevusu, 41’nci Hitit Rallisi ‘beklendiği’ gibi ama ‘zor’ sona erdi. Antalya’ya şampiyona lideri olarak gelen Pegasus Racing pilotu Fatih Kara, Hitit’ten sonra asasını rakibine kaptırdı. Opar Olio sponsorlu Grande Punto’su ile podyumda 3’ncü sırada finiş gören Fatih Kara, şampiyonluk umutlarını sezonun son yarışına taşıdı. Hitit’te Yağız Avcı Antalya’da birinci olurken, takım arkadaşı Murat Bostancı 1 dakika 2 saniye ardından 2’nciliği elde etti.

İkinci gün programı da, ilk gün gibi ‘sarktığı’ için, planlandığı gibi gün ışığında değil, hesaplanandan bir buçuk saat gecikme ile ve gece karanlığında tamamlanabildi. Yarış Antalya merkeze geri döndüğünde ise, rallinin son etabı olan seyirci speciali iptal edildi ve normal etap olarak geçildi.

Hitit’te finişe gelemeyenler arasında, dördüncü etapta Mitsubishi’sinin sağ ön lastiği bijon kesen Uğur Soylu, Subaru’su ile ikinci etapta start almayan Sabri Ünver, beşinci etapta S1600’ünün sağ arka tekeri patlayan ve ardından bijon kesen Kuvvet Erim, R2’si ile ikinci etapta taşa vurup karter delen Buğra Banaz, altıncı etapta kaza yapan Eytan Halfon, üçüncü etapta ST’si ile kayıp yol dışına çıkan ve kayaya vurup teker kıran Can Altınok, dördüncü etapta Palio’sunda mekanik problem yaşayan Eser Tuncay da vardı. Historic’te yarışan Can Eroskay yoldan çıkıp kaza yaptı, Kemal Gamgam ise mekanik sorun yaşadığı için diniş göremediler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top