İzmir’de slalom rüzgarı sert esti!

130915-slalom13

İzmir Slalom Kupası’nda mutlu son; Çiğli’deki Emin sürücü kursunda hazırlanan özel ‘toprak, parkurda yapılan final yarışınn ardından erkeklerde 11 yarışmacı arasında İstanbullu Kerim Tar, bayanlarda ise 7 yarışmacı içerisinde İzmirli Gizem Yılmazoğlu birinci oldular. Tar, 29.810’lu zaman ile günün en iyi zamanını kaydetti. Dört yarışmacının yer aldığı slalom yarışında ise Engin Türkyılmaz rakiplerini geride bıraktı.

Duayen rallici Mithat Diker‘in İzmir ve Ege’deki otomobil sporlarını kalkındırmak için iki yıldır maddi ve manevi destekleri ile organize edilen İzmir Slalom Kupası, 125 başvuru ile kendi alanında bir rekor kırmış ve geçtiğimiz aylarda iki ayrı günde yapılan elemelerde başarılı olan 12 bay ve 12 bayan yarışmacı final mücadelesine katılma hakkı kazanmışlardı. Bazı finalistler son randevuya katılmayınca 7’si bayan 11’i erkek olmak üzere 18 yarışmacı rekabete ortak oldular.

Açık, güneşli ve oldukça sıcak bir İzmir havası hakim olmasına karşın, öğle saatlerindeki yarışmacı brifingi sırasında Çiğli’deki sürücü kursu arazisinde hakim olan sert rüzgar, küçük ölçekli hortum etkisi ile hakem çadırını metreler öteye fırlattı. Ancak hem kimseye bir zarar vermedi ve hem de gün boyu etkisini yitirerek yarışın programını aksatmadı.

130915-slalom16 İzmir Otomobil Kulübü tarafından Ege Asal Metal şirketinin desteği ile gerçekleştirilen slalom finalinde, yine Ege Asal Motorspor‘un Murat 131’leri kullanıldı. Rottest brandingli sarı 131 ile genelde erkek yarışmacılar, üzerinde branding olmayan gül kurusu renkteki 131 ile de bayan yarışmacılar parkura çıktılar. Program, öğleden sonra antrenman turları ile başladı, ardından final turları ile tamamlandı.

Antrenmanlar tamamlandıktan sonra, finale katılan tüm yarışmacılara madalya ve sertifikaları törenle dağıtıldı. Törende, İzmir Otomobil Kulübü başkanı Erol Hülagü, desteklerinden dolayı Ege Asal Metal‘in sahibi, duayen rallici Mithat Diker‘e bir plaket takdim etti. Son Şırlan tırmanma yarışında kendisine bir plaketin dahi çok görüldüğünü anımsatan Mithat Diker, final öncesi takdim edilen plaket için Erol Hülagü’ye teşekkür etti. Slalom yarışlarının eleme ve final yarışlarına ev sahipliği yapan Emin Sürücülük Kursu için hazırlanan plaket ise, şirket yetkilisine bizzat Mithat Diker tarafından verildi.

Final mücadelesinde erkekler kategorisinde Kerim Tar ile Berkay Sürü ve Şükrü Kızılkaya arasındaki rekabet dikkat çekti. İstanbullu Tar, İzmirli rakiplerine karşı günün ‘yarım dakika altında’ kaydedilen tek tur zamanıyla yanıt verdi ve birincilik kupasını kaldırdı. Bayanlarda ise Gizem Yılmazoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Buse ve Aslıhan’a karşı verdiği mücadeleden 3 salise farkla önde ayrıldı.

Slalom Kupası’nde hem erkeklerde ve hem bayanlarda ilk 4’e giren yarışmacılar, Ege Asal Motorspor‘un davetlisi olarak ve ceplerinden tek kuruş masraf etmeden Ekim ayında İsabeyli’de yapılacak olan otokos yarışına katılarak parkurlardaki kariyerlerine yeni bir halka daha ekleyebilecekler.

Diğer taraftan, final mücadelesinden sonra aynı parkurda ve dört yeni yarışmacı arasında gerçekleştirilen slalom yarışında ise Engin Türkyılmaz en iyi zamanı kaydederek birincilik kupasının sahibi oldu. Türkyılmaz’ın 31,750’lik zamanı, finalist yarışçılar arasında 6’ncı en iyi skor olarak dikkat çekti.

130915-slalom2 Slalom kupasını destekleyen Mithat Diker‘in büyük oğlu Cemal Diker ise ilk startında Türkyılmaz’ın 2 saniye ardından 2’nci oldu ve kariyerindeki ilk sınavından eve kupa ile döndü. İzmir Park’ın medya sorumlus Murat Yurt, bireysel mücadelede podyumu tamamlayan isim oldu.

Tüm kategorilerde yarışlar tamamlandıktan ve klasmanlar belli olduktan sonra, parkurda düzenlenen törenle podyum yapan yarışçılara çelenkleri takıldı, kupaları verildi. Kupa alan tüm yarışçıların toplu fotoğraf çektirmesinden sonra slalom programı sona erdi ve renkli bir gün geçirmenin kefi ie evlerine kupalarla dönen podyumdaki yarışçıları ise otokros heyecanı şimdiden sardı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Bu haberin fotoğraf galerisi için lütfen burayı tıklayın!

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top