Genel kurulda ilk bölüm tamamlandı

Metin Çeker ve Ercan Kazaz

Federasyon genel kurulu 123 delegenin katılımı ile başladı. Genel Kurulu açış konuşmasını yapan Sinan Kılıç, delegeleri saygı duruşuna davet etti, ardndan istiklal marş okundu. Dr. Kılıç, konuşmasına devamla, 2006’dan bu yana ilk kez olağanüstü genel kurul yapıldığını anmsattı ve kedisinin neden Tosfed Başkanı olarak konuşma yapmasının geekçelerini açıkladı.

Kılıç, son yönetimin kaçındığı görei kendilerinin üstlediğini, genel kurul talebinin devlet tarafından delegelere tanınan bir hak olduğunu, genel kurul isteyen d elegelere kızma yerine gereçelerini anlamaya çalışlması gerektiğini söyledi. Kılıç, istifa etmeye kendisi dail üç yönetim kurulu üyesi ile SGM’den aldkları görüş doğrultusunda federasyonu 43 gün içerisinde genel kurula taşıdıklarını anlattı.

Kılıç’ın konuşmasına delegeler tepki gösterdi.. Konuşmasında başkan adaylarından Ercan Kazaz’a ve O’nun demeçlerine yüklenen Kılıç, 125 bin liralık aylı gene giderin nasıl 35 bine düşürüldüğünü anlayamadığını, Fia genel kuruluna ‘sıra geceleri’ tanımı yapılmasına üzüldüğünü söyledi. Delegeler, Kılıç’ın konuşmasında propoganda yapıldığı iddiası ile ayaklandı.. Bazı delegeler bunu protesto ederek salonu terk etti.

Ömer Burç, divan başkanı.. Divan heyeti belirlenmesi sırasında, Ercan Kazaz aday göstermeyeceklerini söyledi. Metin Çeker’in başkan divanı heyeti için ada gösterdiği başkan Ömer Burç, başkan yardmcısı Umur Kaynak ve sekreter Gökhan Elbir, açık oylama ile divan heyetine seçildiler..

Faaliyet ve denetim raporları ibra edildi.. Divan heyeti yerini aldı, başkan Burç genel kurula teşekkür etti ve gündemi delegelere okudu. Genel kuru gündemi yapılan açık oylama ile delegelere soruldu ve kabul edildi. Başkan Burç, sabah delegelere dağıtılan genel kurul kitapçığındaki faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunmadan kabul edilmesi için açık oylama ile yapılan oylama kabul edildi. Faaliyet ve denetim raporlarının kal edilmesi açık oylama ile oylandı ve kabul edildi.

Başkan adayları konuşması sırası için kura çektiler. ‘1’ numarayı çeken Metin Çeker, ilk konuşayı yapması için kürsüye davet edildi. Çeker, 20 dkikalık konuşmasına genel kurula katılan delegelere teşekkür ederek başladı.

Metin Çeker konuşuyor.. .. Metin Çeker konuşmasında spor söylemlerine önem erdiğini, amatörlere dönük olarak bu yıl başlatılan Federasyon Kupası’nın bazı düzeltmelerle 2014’te de devam ettirileceini, yarış otomobillerine Tosfed plakası getirileceğini, Kadın Pilotlar Komisyonu kuracaklarını, ‘Türkiye Pilotunu Arıyor’ başlığı altında yurt genelinde slalomlar düzenleneceğini, uluslararası yarışları yeniden ülkemize kazandıracaklarını, orta doğu ralli şampiyonasına dahil olacaklarını, Fia kurallarına uygunluğu kıstas alacaklarını, markalar komisyon kuracaklarını söyledi.

Çeker, başkan seçilmesi halinde İntercity’deki profesyonel işini devam ettireceğini, ek uluslararası tek pistimizin spora kazandırılması için bu görevinin avantaj sağlayacağın iddia etti. Sandıkta ne sonuç çıkarsa çıksın hepinizin Metin abisi olmaya devam edeceğim diyerek sözlerini tamamladı.

Ercan Kazaz konuşuyor.. Diğer başkan adyı Ercan Kazaz kürsüye geldi. Kazaz, Metin Çeker’e neden istifa edip gittiğini sordu. Yıllardır yönetimde ye alan biri olarak, bugün yapacağı dediği söylemleri neden bu süreçte yapmakdıklarını da sorusuna ekledi. Kazaz, Fıa genel kurulun için Tahincioğlu’nun bütçesinin 2,2 milyon lira olduğunu bunu kendilerinin 1,5 milyon liraya düşürüldüğünü iddia etti. 1,5 milyon lira harcanarak yapılan genel kurulun başarılı geçtiğini ve nasıl yurt dışında itibar keybedildiğini anlamadığın söyledi. Fia giderlerinin sporc ve kulüplerden toplanan lisans bedelleri ile ödenenildiğini açıkladı. Çeker, ‘biz sporcuların federasyonu olmak üzere yola çıktık, Fia’nın federasyon olmak için değil’dedi.

Ercan Kazaz, federasyonun aylık gider plomeiğine açıklık getirdi ve aylık giderleri değil, aylık personel maaşlarını 35 bin liraya düşürdüklerini söyledi. Kazaz, Çeker’e hitaben ‘sizin pazarlıklarınızı hala Mümtaz Tahincioğlu yapıyor, yazılarınızı hala Banu hanım yazıyor’ dedi ve eski başkan Tahincioğlu’nun seçim sürecinde müdehalelerini sürdürdüğünü söyledi. Kazaz sporcuyu ve sporu tüm banşları ile kucaklayacakların söyleyerek sözlerini bitirdi.

Kazaz’ın konuşmasında sataşma olduğu gkçesi ile Sinan Kılıç ve Mümtaz Tahincioğlu’na üçer dakika konuşma süresi verildi. İlk konuşma için Sinan Kılıç kürsüe geldi. Kazaz’ın 16 gün sonra imza atmamasını başkana güvenmediği için yaptığını söyledi. Ardından söz alan Mümtaz Tahincioğlu ise elde belgeden olmadan kendisi hakkında konuşmalara devam edilmemesini istedi. Belgesi olanlarla her zama konuşabileceğini söyleyen Tahincioğlu, sporun kalkınması için birlik olunmasını ve bu bu tür iddialara devam edilmemesini talep etti.

Adayların ve söz alanların konuşmalarının tamamlanması ile birlikte divan başkanı Ömer Burç, seçim için hazırlıkları başlattı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı