Ege’de slalom zamanı

130418-SLALOM-AFIS

Yetenekli ve başarılı kişilere şans tanıyarak otomobil sporları yarışmalarına katılmalarını sağlamak amacı ile düzenlenen Ege Asal Metal Challenge da ilk seçmeler 28 Nisan Pazar günü yapılacak. Bir yarış otomobilinin pilot koltuğuna oturarak yeteneklerini sergilemek isteyen ancak yüksek bütçeler nedeni ile bu amacını gerçekleştiremeyen kişiler bu proje ile yeteneklerini gösterme fırsatı bulacaklar. Ege Asal Metal Challenge kadınlar, erkekler ve basın mensupları olmak üzere 3 ayrı ketegoride yapılacak.

İzmir’de Emin Direksiyon Çiğli Eğitim Pistinde yapılacak seçmelerde başarı olan ralli pilotu adayları önce Oto-Slalom daha sonra ise Oto-Kros yarışlarında mücadele edecek. Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek seçmeler sonucunda toplam 24 yarışmacı büyük finale katılmaya hak kazanacak. Kullanacakları araçların özellikleri göz önünde bulundurulmadan, genel performanslarına göre değerlendirilecek olan pilot adayları, alacakları puanlara göre büyük final olarak adlandırılan Oto-Slalom yarışına katılabilecek.

Halkın içinden kendi başarıları sonucunda seçilerek bir yarış otomobilinin pilot koltuğuna oturacak 9 kişi büyük finalde belirlenecek. Finallerde rakiplerini geçerek ilk üç içerisinde yer alacak 3 kadın, 3 erkek ve 3 basın mensubu toplam 9 kişi Ekim ayında yapılacak Oto-Kros yarışında Ege Asal Metal Motor Spor sponsorluğunda yarışacak.

Ege Asal Metal Challenge projesinde eğitmen olarak görev alan deneyimli ralli pilotu Mithat Diker ‘de bu tür organizasyonların otomobil sporlarına çok büyük katkı sağlayacağını ve sonuçlarının önümüzdeki yıl net bir şekilde görüleceğine inanıyor. Otomobil sporlarına yeni yıldızlar aranıyor sloganı ile duyurulan yarışmaya www.egeasalmotorspor.com web sitesinde bulunan kayıt formunu doldurarak ücret ödemeden katılmak mümkün.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top