Eosk Slalom Kupası rekorla başladı, rekorla kapandı!

Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 2012 Oto Slalom Kupası rekorla başladı, rekorla kapandı! İzmir’in kuzeyinde, Karşıyaka’nın Mavişehir’indeki Ege Park parkurunda düzenlenen yarışta Ege Asal Metal Rally Team  yarışçılarından Kemal Çetinkaya 28.81’lik zamanıyla hem günün en iyi zamanını yapıp genel klasmanda birincilik kupasını kaldırdı ve hem de yine kendisine ait olan parkur rekorunu kırdı. Çetinkaya’nın pilotlardaki bu başarısının yanı sıra Ege Asal Metal Rally Team, son yarışta da takımlar kupasını kazanarak 2012 Oto Slalom Takımlar Kupası’nın sahibi oldu.

Kayıt rekoru kırıldı.. Güzel bir İzmir pazar sabahı, ısıran soğuğa karşı açık ve güneşli bir günde, Mavişehir’deki parkurda saat 11’den itibaren resmi antrenmanları başlayan sezonun dördüncü slalom yarışı, 28 yarışmacının kayıt yaptırmasıyla güne bir rekorla başladı. İzmir’de otomobil sporlarının yeniden ivme kazanması için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen duayen rallici Mithat Diker’in öncülüğünde bu sezon ilk kez düzenlenen slalom kupasının kapanış yarışına gösterilen bu ilgi, başta finansör Diker olmak üzere organizatör kulüp yöneticileri tarafından da kupanın gelecek yıl daha da geliştirilerek devam ettirilmesi ve gelenekselleştirilmesi için güçlü bir işaret olarak yorumlandı. Slalomun yine gelecek yıl toprak versiyonu için de çalışılacağı açıklandı.

Ege Asal Metal, takmlar şapiyonu! Dört takımın yarıştığı takımlar kupasnda, sezonun dördüncü yarışına puan avanajıyla lider olarak gelen ve son yarışın da favorisi olarak gösterilen Ege Asal Metal Rally Team, günün genel klasmanında podyumu paylaşan pilotlarının başarısıyla yine kupaları toplamasını bildi. Takımın birinci pilotu Kemal Çetinkaya, 28,81’lik zamanıyla ile hem zirveye kimseyi yaklaştırmadı ve hem de kendisine ait olan parkur rekorunu kırdı. Takım kaptanı Fazıl Güceli ise +82 salise farkla günün en iyi ikinci zamanını yaparak genel klasman podyumunda ikinciliği elde etti. Takımın diğer ‘Kemal’i Şener de, sadece +3 salise gibi çok az bir farkla 3’ncülüğü kazanıp podyumun son basamağını da takımı adına kapattı!

Ege Asal’ın bayanları da erkek akımından aşağı kalmadı.. Mithat Diker’in. sahibi olduğu Ege Asal Metal, erkek pilotlardan oluşan Rally Team’in başarısının yanısıra bayan pilotların oluşturduğu Ladies Team ile bayanlarda da kupaları topladı. Diker’in yarıştaki üçüncü takımı Dikersan adına ilk kez bir slalomda yarışan pilotlarından Şükrü Kızılkaya’nın 30.84 ile 6’ncı zamanı yapması günün öne çıkan ayrıntısı oldu. Slalomun ferdi kategorisini ise günün en iyi dördüncü zamanını yapan Ender Oto pilotu kazandı.

Slalom öncesi Diker kardeşler şov yaptı.. Slalom yarışının resmi sıralama turlarının tamamlanmasından sonra ve starttan hemen önce Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile slalom pistine çıkıp seyircilere görsel keyif sunan Türkiye Tırmanma Şampiyonlarından Vedat Diker’in turlarını tamamlayarak pistten ayrılmasının hemen ardından b kez de Mithat Diker ve Göktuğ Tunçay’ın Ford Escort RS 2000’lerle aynı anda piste çıkıp kısa pistte ikili bir görsel şov sunmaları seyircileri fazlasıyla mest etti.

Şovların tamamlanmasından hemen sonra ilk startın verilmesi ile başlayan 4’ncü slalom yarışı, 28 yarışmacının da mücadelesini tamamlaması ile sona erdiğinde gün boyu iç ısıtan güneş te Ege üzerinde batmaya başlamıştı. Sondan üçüncü sırada piste giren Kemal Çetinkaya’nın pistin rekorunu kırması ise günün son heyecanını yaşattı. Başta takımın patronu Mithat Diker olmak üzere takım arkadaşları tarafından hararetle kutlanan Kemal Çetinkaya başta olmak üzere derece yapanlara kupaları yarıştan hemen sonra pistte düzenlenen törende alkışlar eşliğinde verildi.

Ege Otomobil Sporları Kulübü yetkilileri, Oto Slalom Kupası ve aynı zamanda Cumhuriyet Rallisi ile sona eren Ege Kupası’nın başarılı ekiplerine sezon kupalarının Aralık ayının ilk yarısında İzmir’ düzenlenecek bir törenle verileceğini açıkladı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

2012 Oto Slalom Kupası 4. Yarış Sonuçları; Kemal Çetinkaya 28.81; Fazıl Güceli 29.63; Kemal Şener 29.66; Ender Oto 30.19; Bedri Kolsallayan 30.59; Şükrü Kızılkaya 30.84; Alper akgün 31.06; Berkay Sürü 31.25; Erdal Oral 31.63; Gökhan Zor 31.69; Mustafa Sözkesen 31.81; Burak Güngör 32.29; Ali Can Özkaya 32.50; İsmail Cabacı 32.68; Süleyman Terzioğlu 32.84; Sülin Cancar 33.00; Onurcan Şirin 33.50; Hakan Nacar 33.53; Sakin Duvarcı 33.65; Esin Şener 33.69; Soner Çevik 33.81; Meltem Mengi 33.97; Yüksel Duvarcı 34.28; Evrim Hepoğlu 34.35; Derya Başpehlivan 34.72; Ahmet Kaan Coştu 35.03; Funda Oral 36.44; Seher Özkaner 38.35; Melek Sözkesen 39.56

Oto Slalom Kupası 4’ncü yarışından fotoğraf gelerisi yarın (pazartesi) ajansta ayrı bir haber olarak yer alacak. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın! 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top