CANLI YAYIN | Mümtaz Tahincioğlu: “Hakkınızı helal edin!”

Başkandan veda.. Federasyon başkanı Mümtaz Tahincioğlu, genel kurula katılan delegelere teşekkür etti. Tahincioğlu, kısa tuttuğu konuşmasında, son döneme kendi iradesi dışında başkan olduğunu anımsattı ve o kendisini destekleyenlerin bugün tam tersi davranış içerisinde bulunduğunu dile getirdi. Muhalefetin son dönemdeki tutumunu agresif tanımladı ve gerek yoktu dedi. Yeni dönemde görev alacak yönetime uluslararası alanda sözü geçen bir federasyon bıraktıklarını iddia eden Tahincioğlu, konuşmasını “hakkınızı helal edin” sözleriyle tamamladı. Tahincioğlu, delegelerin alkışları altında kürsüden inerken, Divan Başkanı gündemin diğer maddelerine geçti. Salonda denetleme kurulu raporu okunmaya başlandı.

…………………………………………….

Divan heyeti yerini aldı. Başkan teşekkür mesajından sonra gündem maddelerini okudu.  Başkan Bektaş, delegelerin bir itirazı. olup olmadığını sordu. Satvet Çiftçi, ana statü görüşmelerinin uzun zaman alacağı gerekçesi ile seçimden sonraya bırakılmasını istedi. Demir Berberoğlu bu öneriye karşı çıktı ve gündemin olduğu gibi kalmasnı istedi. Bektaş, Çiftçi’nin önerisini işleme koyamayacağını söyledi ve gündemi olduğu gibi oylamaya sundu. Delegelerin açık oylaması sonucu gündem olduğu gibi kabl edildi. Divan Başknı Bektaş, gündemin diğer maddesine geçti ve Başkan Tahincioğlu’na konuşmas için kürsüye davet etti. Başkan Tahincioğlu, genel kurulu açış konuşması için kürsüye geldi.

………………………………………………

Divan’da Demir var! Divan başkanlığı Demir Berberoğlu’nun adayı Süleyman Bektaş! Divan heyeti başkanlığı için yapılan oylamada Demir Berberoğlu’nun adayı Süleyman Bektaş bir oy farkla kazandı. 139 delegenin oy kullandığı başkanlık oylamasını 69-67 Demir Berberoğlu’nun adayı Süleyman Bektaş kazandı. zarflarından çift oy çıkan 3 delegenin eyleri geçerirsiz sayıldı. 2 Oy farkla kazanılan Divan Başkanlığı, Demir Brberoğlu ekibinde alkışlarla karşılanırken, Satvet Çiftçi ve ekibinde sessizlik hakim oldu.

……………………………………………..

Divan için oylama tamam, sayıma geçildi.. Divan kurulu seçimi tamamlandı, Erdal Tokcan 139 delege oy kullandığını açıkladı.  Sıra oyların  sayımına geldi. Her iki adayın birer gözlemcisinin de eşliğinde sandıklar açıldı. oylama sonucu divan başkanlığını kimin kazandığı az sonra açıklanacak.

……………………………………………..

Kapalı oylama yapılacak! Divan başkanlığı için iki adayın var olması, kapalı oy kullanımını gerektirdiği için, bazı üyeler zaman açısından itiraz etse de, Erdal Tokcan, oylamayı başlattı. İli ayrı sandıkta delegeler oylarını seri biçimde kullanıyorlar. Divan başkanlığı her iki tarafın da oy potasiyelinin ilk resmi sonucu olacağı için çok önem arz ediyor. sonucu merakla bekleyen delegelerden çok, başkanlık için çekişen iki kadronun üyeleri oldukça heyecanlı bir bekleyiş sardı.

………………………………………………

Divan başkanlığı için kapalı oylamaya geçildi.. Federasyonun 3’ncü olağan genel kurulu için tüm delegeler yerlerini aldı. En faşlı üye sıfatı ile Yönetim Kurulu’ndan Erdal Tokcan kürsüye çağrıldı. Tokcan,, delegeleri sayfı durşuna davet etti, ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Tokcan gündem maddesi gereği divan kuruluna adayları talep etti. Oyman Atabay ve Süleyman Bektaş aday oldular.. Erdal Tokcan, divan başkanlığına iki aday olduğu için kapalı oylama yapılacağını söyledi.  Ayrıntılar gelmeye devam ediyor..

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı-Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top