Arena’nın galibi Himmet Şengül, kupada liderliğe yükseldi

Ankara Offroad ve Doğa Sporları Kulübü’nün düzenlediği 2’nci Ankara Offroad Kupası’nın ikincisini kazanan Himmet Şengül, bitimine bir yarış kala kupada liderliği ele aldı. Ankara Ballıkpınar’daki Arena offroad parkurunda düzenlenen ikinci yarışın üç etabında bir kez birincilik, iki kez de ikincilik kazanan Himmet Şengül, toplamda 54 puana ulaşarak genel klasman birincisi oldu ve ilk yarışın galibi olan ancak ikinci yarışa katılmayan Cemil Islıkçı‘dan devraldığı liderliği son yarışı da kazanıp şampiyonluğa ulaştırmayı hedeflediğini söyledi.

Toplamda 7 aracın katıldığı yarışta Himmet Şengül ile daha sıkı rekabet sergilemesi beklenen Ankaralı yarışçılardan Ümit Güvendik ve İsmail Ayhan, gün boyunca yaşadıkları mekanik sorunlar nedeniyle yarış klasmanlarını istedikleri yerlerde kapatamayarak puan makasının açılmasına engel olamadılar. Yarışta ikinciliği 52 puanda kalan Mersinli İsa Ataman elde ederken, 42 puanla Ufuk Pekdemir üçüncülük kupalarını topladılar. Aynı anda startla parkura giren yarışçılar 7,5 km’lik etapta gün boyunca 7’şer turluk 3 etapta mücadele ettiler.

İlk etapta star ile birlikte öne çıkan Himmet Şengül, liderliğini finişe kadar korumasını bildi. O’nu yakın takipten kopmayan İsa Ataman ise damalıdan geçen ikinci isim oldu. İlk yarışta üçüncülüğü Ali Aktaş elde ederken, yarışı podyumda sürdürürken direksiyon mili çıkan Ümit Güvendik altıncı turda yarışı bırakmak zorunda kaldı. İsmail Ayhan da debriyaj  problemi yaşadığı için ilk etapta FF’ten geçemedi. ilk yarışın tamamlanması ile birlikte araçlar 45 dakikalık servis için mekanikerlere teslim edilirken, Andofflular günün sohbetlerini koyulaştırdılar.

Günün ikinci etabında bir eksikle 6 araç startta dizildi. İsmail Ayhan’ın aracındaki debriyaj problemi giderilemediği için bu etaba katılmadı. 7 Turluk mücadelede, Himmet Şengül patlayan sağ ön lastiği nedeniyle hem liderliği İsa Ataman’a kaptırdı ve hem de son turlarda Land’ını kullanmakta çok zorlandı ama 2’nci olarak finişe ulaşıp 17 puanı aldı ve günün liderliğini bırakmadı. İkinci etabı Ali Aktaş 3’ncü sırada tamamlarken, etabın 4’ncü turunda direksiyon problemi yaşayan Ümit Güvendik ile 5’nci turunda takla atan Ufuk Pekdemir damalı altından geçemediler ama eksik te olsa bu etaptan puan kazandılar.

Üçüncü ve etapta bu kez direksiyon problemini gideremediği için Ümit Güvendik start almadı. Son etabı, Ufuk Pekdemir kazanırken, Himmet Şengül yine 2’nci sırada bitirdi ve toplamda 54 puanla yarışı kazandı. O’nun ardından üçüncü etabı üçüncü sırada tamamlayan İsa Ataman günün 2’ncisi olurken, ikinci etaptaki taklasına rağmen  son etaptaki birinciliği ile Giresunlu Ufuk Pekdemir günü 3’ncü sırada tamamladı. 1’er puan farkla Ali Aktaş 4’ncü Kemal Kurt ise 5’nci oldular. Günün şanssız isimleri olarak ikişer etaptan sıfır puan alan iki Ankaralı Ümit Güvendik ve İsmail Ayhan, 10’ar puanla 6’ncı sırayı paylaştılar.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Ankara

Ankara Offroad Kupası 2’nci Ayak Challenge yarışından fotoğraflar için burayı tıklayınız..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top