‘Efsane’ rallici Aytaç Kot, Satvet Çiftçi yönetiminde Genel Müdür olacak!

Tosfed’in 3’ncü Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için en güçlü aday olan Satvet Çiftçi‘nin, seçim sonrası bu görevi devralması halinde federasyonun idari kadrosunun kontrolünü sporun efsane isimlerinden Aytaç Kot‘a emanet edeceği öğrenildi. Satvet Çiftçi‘nin aynı zamanda yakın arkadaşı da olan Aytaç Kot’a federasyonun Genel Müdürlük görevini teklif ettiği ve olumlu yanıt aldığı belirtiliyor.

Otomobil sporlarında bir döneme damgasını vuran ve fabrika pilotu olarak yurt içi ve dışı başarılara attıktan sonra kuruluşunda ön ayak olduğu Renault Fabrika Takımı’nı yöneten efsane isim Aytaç Kot, Çiftçi’nin seçimi kazanması halinde hem Federasyonun tüm idari kadrosundan sorumlu olacak ve hem de akıcı Fransızcası, otomobil sporlarının ve FIA’nın kural yönetmeliklerine olan hakimiyeti nedeniyle de yönetimin FIA ile olan lişkilerini üstlenecek.

Aytaç Kot’un aynı zamanda Genel Müdür olarak profesyonel anlamla sorumluluk alacak olması, düşünülen idari yapı konusunda da ipuçları veriyor. Çiftçi ve ekibinin, bugünkü idari kadronun bir kısmıyla çalışmaya devam edebileceği ancak koşulların bugünkü yapıdan farklı olacağı dile getiriliyor. Diğer taraftan, yine seçimi kazanmaları halinde Satvet Çiftçi ve ekibinin fedrasyonun bugün çalışmakta olduğu Hisarevleri’ndeki müstakil yapıdan ayrılacağı ve daha modern bir merkeze taşınacağı ifade ediliyor.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top