Bursa’da ilk günün lideri Rossetti!

Yarış Önline > Yeşil Bursa Rallisi > 20 Ekim 2012 Cumartesi

Rossetti, ilk günü lider kapadı.. Bursa’da ilk gün, İtalyan rallici Luca Rossetti’nin liderliğinde tamamlandı. Günün dördüncü etabında da en yakın rakibi ile arasındaki farkı çeyrek dakika daha açarak toplamda 40 şaniyeye çıkartan Luca Rossetti, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bursa’da günü podyumun üçüncü basamağında kapatan Burak Çukurova ise son etapta aralarındaki farkı 20 saniye kapatıp 1,7 saniyeye kadar düşüren Murat Bostancı’nın baskısını derinden hissediyor. Seyirci etabına çok geçen giren Fatih Kara’nın şehir trafiğine takıldığı belirtiliyor. Günün en ciddi kaza haberi Engin Apaydın’dan geldi. Palios’su ile takla atan Apaydın’dan ve kopilotunda yaralanmamaları teselli oldu. [17.30]

Bursa’da start verildi!.. Sezonun son rallisi olan Bursa’da start verildi, seyirci etabını tamamlayan ekipler dağ etaplarına yöneldiler. Rallinin 3 yıllık ana sponsoru Oyak Renault’un Mudanya yolu üzerindeki  fabrikasından verilen startla başlayan 37’nci Yeşil Bursa Rallisi’nde yarışçılar yoğun şehir içi trafiğine takılıp seyirci etabına zamanında gelemeyince, 10 dakikalık  bir nötralizasyon verildi.

Şehrin göbeğinde kalan Kültürpark’taki seyirci özel etaba ulaşabilmeleri için, bayram öncesi son hafta sonunu alışverişle değerlendirmek isteyen Bursalıların yoğunlaştırdığı trafikte hesaplanandan daha fazla zaman kaybeden ekipler için verilen bu nötralizasyon kurtarıcı oldu.

Şehrin önemli nefes alma  alanlarından biri olan Kültür park içerisinde düzenlenen iki küsur km’lik seyirci özel etabında Bursalıları ve yarışseverleri parkurdan uzak tutmak adına çekilen bantlar ve iki yüzden fazla olduğu ileri sürülen organizasyon ve özel güvenlik görevlilerine rağmen, park içerisindeki yoğun insan hareketliliğini kontrol etmede zaman zaman zorlanıldı.

Seyirci etabının en iyi zamanını yapan Murat Bostancı, dağ etaplarına lider olarak giderken, kariyerinde bir de Türkiye ulusal ralli şampiyonluğu ünvanını eklemeye çok yaklaşan İtalyan rallici Luca Rosetti, kazananın şampiyon olacağı rallinin ikinci özel etabında, şampiyonada çeliştiği en yakın rakibine  dokuz km’de 18 saniye fark yaparak göz dağı verdi.  [15.50]

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top