2012 WRC’de Türkiye yok!

2012 Dünya Ralli Şampiyonası için taslak takvim, FIA, takımlar ve organizatör ülkeler ile WRC organizatörü North 1 Sport şirketi arasında gerçekleştirilen geniş bir değerlendirme dönemi sonrasında açıklandı.

Yeni bir vizyon.. 2012 Takviminin WRC için yeni bir vizyon yansıtacağı, organizasyon ve tanıtım etkinlikleri düzeyi açısından çıtayı yüksek tutup, meydan okuma duygusu ve epik macera tutkusu ile WRC’ye olan ilgiyi arttırmayı hedeflediği belirtildi. FIA?nın biçim ve yapısal olaylara karşı daha fazla esneklik sağlayan dokusuna uygun olarak, yeni takvim, Arjantin’de bir uzun mesafe yarışı, İsveç-Norveç?in birleşimi ile farklı bir yenilik, Abu Dabi ile Orta Doğu bölgesinde sporun büyüyen hayran kitlesi önünde dünya standartlarını sergileme fırsatı sunuyor.

Takvim rekabeti.. North 1 Sport CEO?su Simon Long, ?2012 WRC takvimi, tarafların uzun ama yapıcı bir sürece katkılarıyla oluşturuldu? dedi ve ekledi; ?Takvimde yer alabilmek için yaşanan rekabet, dünyanın farklı bölgelerinden ülkelerin yoğun başvurusuna neden oldu. WRC için çok heyecan verici bir süreç bu, 2012 takvimi de bunu yansıtıyor.?

Yapılan açıklamada, WRC?yi 4 milyon yarış severin takip ettiği, 600 milyon seyircinin televizyondan izlediği belirtilerek, 2012 takvimindeki tüm WRC yarışları için seyahat programlarının planlandığını da ifade edildi. 2012 Takviminde yer alan ülkeler ise şunlar; (alfabetik sırasına göre) Abu Dabi (*), Arjantin (uzun mesafe yarışı), Finlandiya, Fransa, İngiltere (*), Almanya, Yunanistan, Meksika, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya, İsveç ? Norveç, (* Onaya bağlı)

Türkiye takvim dışında.. Bu yıl takvimde yer almayan Türkiye’nin rotasyon ile 2012’de yer alması bekleniyordu ancak geçici takvimde yer verilmediği gibi, onay beklediği açıklanan iki ülkenin wrc programından düşmesi mümkün görünmediği için, Türkiye’nin 2012’de de WRC’de yer almaması, FIA’nın yeni Başkanı Jean Todt’un politikasına da bağlanıyor. Türkiye’de 2,5 milyon liralık bütçesi ile muhalefetin eleştirdiği WRC’nin 2012’de takvimde yer almamasına da Federasyonun bu yüzden itiraz etmemesi bekleniyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top