Kocaeli’nde Hakkı’dan veda podyumu!

Kocaeli offroad yarışında zafer İstanbullu Erkan Birinci’nin oldu. Türkiye Offroad Şampiyonası’nın sondan bir önceki ayağı   olan Kocaeli’ne İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Sinop’ten toplam 16 yarışmacı katıldı. Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından Maşukiye’de Kartepe belediyesinin destekleriyle düzenlenen  yarışta, Birlas Ağaoğlu Motorsport pilotu   Hakkı Ağaoğlu 2’nci, İstanbullu yarışçı Ali Doğaner ise 3’ncü oldular. Birlas Ağaoğlu Motorsport pilotu Hakkı Ağaoğlu, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada sezon sonunda offroad kariyerini kapatacağını ve farklı bir branşta yarışacağını söyledi.

Biri seyirci olmak üzere üç farklı etabın ikişer (seyirci etabının üç) kez geçilmesiyle tamamlanan yarış, başladığı nokta olan  Büyük Derbent Uygulama Oteli’nde sona erdi. Sabah yoğun sis altında yapılan etaplar yarışçılara sürpriz olurken, öğle saatlerinde artan ısıyla birlikte sisin dağılmasıyla rahat bir nefes alındı. Kocaelili offroad severlerin seyirci etabının ikinci ve son geçilişinde yoğunlaştığı yarışta bir çok araç teknik sorunlar yaşayıp taklalar attı, bunlardan üçü finiş göremedi. 

Orman etabında takla atıp yoldan aşağılara inmesine karşın kendi imkanlarıyla yeniden yarışa dönen Ali Gökhan Yazıcı – Macit Gür ikilisi kalan etapları ön camsız ve kaputsuz kalan araçlarıyla tamamlama başarısı gösterirken, genel klasmanda 12’nci sırada gelebildikleri finişte S3 kategorisinde 4’ncü oldular.

Seyirci etabında Suzuki’si ile takla atıp yeniden dört tekeri üzerine düşen Adnan Ofluoğlu kaportası ezilip büzülen aracıyla finiş görüp 11’nci sırada yer aldı. Seyirci etabının ikinci geçilişinde Suzuki JLX’inin sol ön tekeri kırılan Bülent Taşkın, kendi imkanlarıyla etabı terk edemeyince diskalifiye oldu ve iş makinesinin kepçesine bağlanarak parkur dışına çıkarıldı.

Kocaeli Offroad Yarışı’nda sınıf kupalarını ise S1’de Onur Alptekin, S2’de Erkan Birinci, S3’te Hakkı Ağaoğlu ve S4’te Nihat Keskin kazandılar. Birlas Ağaoğlu Motorsport’un şampiyon pilotu Volkan Gönülalan, Mitsubishi’si ile Kocaeli’nde 4’ncü olurken,  son şampiyon Cemil Islıkçı Jeep Wrangler’i ile 8’nci olarak tamamladığı yarışta S3’te 3’ncülük kupasını kazandı.

Sezonun ilk üç yarışında Cemil Islıkçı gibi şanssızlıkların peşini bırakmadığı bir diğer İstanbullu yarışçı Bülent Korzay da, Remax sponsorlu aracıyla Kocaeli’nde şeytanın bacağını kırdı ve finiş görüp S1’de 3’ncülük kupasıyla eve döndü.

Hakkı Ağaoğlu, Volkan Gönülalan, Cemil Islıkçı ve Bülent Korzay’ın Kocaeli Offroad yarışı sonrasında Ralli Ajansı’na yaptıkları özel değerlendirmeleri gün boyunca ajansta okuyabileceksiniz. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör / Kocaeli 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top